top of page

Looptraining 

Looptraining bij ons betekent een goede en gezonde loopstijl ontwikkelen en plezier hebben in hardlopen. Met plezier hardlopen, houd je vol.

 

Alle begin is moeilijk, dat geldt ook voor hardlopen. Voorkom een valse start en begin rustig. Heb je nog nooit hardgelopen?

Na een tijdje ga je steeds meer hardlopen en minder wandelen. Zo wennen je spieren, pezen, gewrichten en aanhechtingen aan je nieuwe manier van bewegen..

 

Naast het werken aan je conditie en het lopen van een bepaalde afstand is het ook belangrijk om je core/spieren sterker te maken. Door het doen van core stability oefeningen ontstaat er meer spierkracht in je lichaam wat het lopen ten goede komt. 

 

Hardlopers op elk niveau hebben baat bij een goede warming-up. Het bereidt je lichaam voor op de inspanning die je gaat leveren.

 

In de looptraining komen aan bod: een goede warming up, loopscholing, core- en stabiliteitsoefeningen, conditietraining en cooling down.

 

Voor elke beginnende en gevorderde hardloper is de training instapbaar.

 

Wat praktische details

  • Wekelijks: maandagavond om 19.30

  • Duur training: 60 minuten.

  • Trainingslocatie: buiten op een centrale plek in Cuijk. 

  • Kosten €25,- per maand of  €8,- per les.

 

Is je interesse gewekt? Wil je meer info en aanmelden voor een gratis proefles? Dit doe je door via onderstaande button 'Proefles' je gegevens in te vullen en wij nemen snel contact met je op!
Tips

- Voordat je begint met hardlopen is het van belang dat je beschikt over goede hardloopschoenen. Bij iedere stap die je zet, wordt bij de landing 3 tot 5 keer je lichaamsgewicht opgevangen.

- Hardloopsokken zijn ontworpen voor extra ondersteuning, goede transpiratie afvoer en minder blaren. 

- Stel een doel voor jezelf! Wanneer je naar een doel toewerkt, ben je veel gemotiveerder om te blijven lopen. 

- Geblesseerd? Neem de tijd en zorg eerst voor een goed herstel.

 

- Geniet ervan! Lol in het lopen is nog altijd de beste training!

bottom of page